2012. február 5., vasárnap

Alexander Ludwig a Teen Vouge magazinban


Az Éhezők Viadalában ő játssza a film egyik legfenyegetőbb rosszfiúját: Catoként, úgynevezett "Hivatásos Kiválasztott"ként - aki kicsi korától kezdve úgy nőtt föl, hogy képes legyen megnyerni a jövőben játszódó történet középpontjában álló Viadalt - rosszat sejtető hatékonysággal forgatja kardját.

A való életben azonban úgy tűnik, a 19 éves vancouveri származású fiú körülbelül annyira félelmetes, mint egy játékmackó. Bizonyítékként elmesél egy történetet a tavasz legjobban várt filmjének forgatásáról.
- Egyik nap - mondja, - már teljesen leizzadtam és kimerültem az egész napos harcjelenetek során, bementem a lakókocsimba. Már levettem a jelmezemet, és egy szál alsóban mászkáltam, de nem találtam sehol a ruháimat! Amandla, aki Rutát, és Jackie, aki a Rókaképű lányt alakítják, eldugták a hűtőszekrénybe. 

Így aztán nem meglepő, hogy Alexander Ludwigot, aki a Dél-Karolinai Egyetem drámaszakos hallgatójat,  aki a 2009-ben készült Boszorkányhegy című film egyik főszerepét is eljátszotta, eredetileg a lágyszívű Peeta szerepére hallgatták meg (a szerepet végül Josh Hutcherson kapta meg). Amikor azonban a film rendezője Gary Ross megkérte, hogy gondolkodjon el azon, hogy eljátszaná-e a keményfiú szerepét, habozás nélkül beleegyezett. 
- Soha nem játszottam még rosszfiút ezelőtt - meséli - úgyhogy odavoltam az elképzeléstől. 
Aztán elmondja azt is, hogy talán egyetlen dolog van, amiben egyet ért kegyetlen karakterével: - Megtiszteltetésnek érzem, hogy részt vehetek ebben.

1 megjegyzés:

  1. Valahogy sehogysem tudom elképzelni Peeta szerepére. Lehet közrejátszik az, hogy nagyon megszoktam Josht, de nem.... amúgy sem illene bele a képbe. Cato-ként viszont kíváncsi leszek rá, hisz ő főgonosz (ebből kiindulva a főfőgonosz akkor Snow elnök:D).

    VálaszTörlés