2012. január 15., vasárnap

Woody Harrelson elsőre visszadobta a szerepet

A Fandango új videó interjújában Woody elárulja, majdnem nem ő lett a mi Haymitch-ünk.


A videóban Haymitch elmeséli, hogy amikor először elolvasta a forgatókönyvet, nem igazán ismerte a könyveket, bár feldobta, hogy Gary Ross-szal dolgozhatna együtt. Ezzel együtt hezitált, mert nem tűnt úgy, mintha "sok dolga lenne vele". Még azok után is, hogy rengeteg dicséretet hallott a könyvről, visszautasította a szerepet, Gary Ross azonban nem fogadta el nemleges válaszát. Az Éhezők Viadala rendezője aztán felhívta Woody-t és közölte vele, hogy nem "második esélyt" ad, hanem el KELL vállalnia a szerepet. Woody beismeri, hogy csak ezek után mondta azt, hogy "Nos, legyen." Időközben elkezdte olvasni a könyveket, amik szerinte hihetetlenül jók!

Woody elmeséli azt a mára már híressé vált történetet is, hogyan lett Haymitch külseje olyan, mint saját bátyjáé. Woody elmondja, hogy találkozott bátyjával, miközben a szerepre készült, és miután az levette a bukósisakot és meglátta (előtte rég nem látták egymást) a borostáját és a haját, és abban a pillanatban így szólt: Haymitch. Aztán azt is hozzá teszi, amit pár napja is olvashattunk az egyik cikkben, hogy sokat vitatkozott azon, hogy Haymitchet ne úgy öltöztessék, mint egy lecsúszott alkoholistát, hanem lehessen saját stílusa.


A riporternő kérdésére Harrelson beszél Jenniferről is, és hogy mennyire élvezte vele a közös munkát. Azt mondja, nagyon vidám volt a közös munka, és hogy Jennifer óriási színésznő, aki kiáll az igazságért, és aki a jelenetek szíve lesz... elképzelni sem tudna jobb Katnisst, szerinte egyetlen másik színésznő sem tudta volna ezt így megcsinálni.

A Fandango utal arra, hogy Harrelson nemrégiben egy MTV interjúban elárulta, hogy 4 filmre írt alá.  Woody valószínűleg elszólhatta magát, mert most visszatáncol, megpróbálja kikerülni az egész kérdést, mondván, nem emlékszik rá. Most csak azt mondhatja, hogy meg kell várniuk az első rész fogadtatását, mielőtt egyáltalán a Futótűzbe belekezdenének [ehhez képest már vadul írják a háttérben a forgatókönyvet...] Bár aztán hozzáteszi, hogy Gary egy "igazán nagyszerű rendező", mondja ezt annak a ténynek ellenére, hogy nem látott még túl sokat a filmből, amely szerinte "bizonyos értelemben rendkívüli lesz".
Forrás

Éééés, van egy nagyon klassz új still is, amely az állítólag február 5-én megjelenő új előzetesben lesz látható, és ide is illik, mert Haymitch is van rajta :)

Kép innen

UPDATE: Megtaláltam a kép eredeti forrását, a Los Angeles Timesban jelent meg még 10-én. Érdekes, hogy csak tegnap került  elő. Viszont legalább hivatalos, reméljük, hamarosan HQ-ban is felkerül a Lionsgate oldalára a hivatalosan kiadott képek közé. Az előzetesről egyelőre nincs hivatalos hír, a rajongói oldalak is kétkedve állnak a dolog előtt, mindazonáltal nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. De ez a linkelt bejegyzés éppúgy lehet egy hasraütés szintű pletyka, mint valami kiszivárgott infó. Ha megtudok valamit, jelzem.

4 megjegyzés:

  1. annyira kívánics vagyok hogyan fogja alakítani Haymitch-et mivel ő az egyik kedvenc szereplőm a könyvben és elég fontos szerepe van a történetben.

    VálaszTörlés
  2. dejóóó, új still!! Ráadásul ezek szerint új előzetes is lesz! Alig várom!:)) Bár mélyen remélem, h nem lőnek le benne minden fontos részt... Már máshol is olvastam, h a 3. könyvet két részre szedve fogják forgatni, de nem értem mért... még a Harry Potternél, meg az Alkonyatnál értem, mert a HP bazi hosszú, az Alkonyatnál meg pont van vágás a könyv közepénél, de a kb. 330 oldalas Kiválasztottat minek ketté vágni.... bár ha jól megcsinálják, én nem bánom. Legalább lesz idő mindenre. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hipp!
      Pont ugyanígy vagyok én is, kb. mindennel. Az Alkonyat is bazi hosszú, bár én ott sem voltam meggyőzve a két részre vágás létjogosultságáról, aztán mondjuk meg lettem győzve. De a Kiválasztott valóban rövid, plusz elég elvetemül dolog felezni egy olyan könyvet, amely három egyforma tartalmi egységre van tagolva. Mellesleg nincs a közepén egy olyan érzelmi hullámhegy, amely mentén szét lehetne vágni. De ez baromi messze van, meglátjuk :)

      Törlés
  3. Úgy is fel lesz turbózva a film, megcsinálják majd jóóóó hosszúra, és lesz oka a szétválasztásnak :D am láttátok már a magyar hangú előzetest? én holnap megyek moziba megnézni a filmet, de már előre rettegek a szinkrontól xD sztem eléggé el lett csesszintve oO filmben hátha jobb lesz... remélem!

    VálaszTörlés