2012. január 16., hétfő

Ő lesz Flavius

Flavius Katniss "eőkészítő csapatának" egyik tagja, akit Katniss a Kapitóliumba érkezvén ismer meg. 
"- Egész jól bírod! - jegyzi meg egy Flavius nevű fickó. Megrázza becsavart, narancssárga fürtjeit, aztán lila rúzzsal kihúzza a száját. - Ki nem állhatjuk a nyafogókat. ..." (Éhezők Viadala, 54. oldal)

Aztán túl sokat később sem tudunk meg róla, igazi, gondtalan kapitóliumi polgárként ismerjük meg, aki alapvetően jó szándékú, két társnőjével együtt, és bár komolyabb szerepe nincs, a három könyv során végig kíséri Katniss útját, időről-időre fel-felbukkan.

Szerepét Nelson Ascendio alakítja, az 1964-es születésű kubai színész író, akit mi még nem nagyon láthattunk. (Illetve, ha jól nézem IMDB adatlapját a Félig üres c. sorozat egyik epizódjában szobapincért játszott)


Nemrégiben a The Brooklyn Mouth című internetes magazin interjúja során említette meg Az Éhezők Viadalát. 

Nelson bemutatásként elmondja, hogy ez az Alkonyatot felváltó új franchise, és ő is 3 vagy 4 filmről beszél, majd a riporter a forgatással kapcsolatos élményeiről kérdezi, amire Nelson így válaszol:
Fantasztikus élmény volt. Részesévé válni egy ilyen történetnek és nagy ívű sorozatnak. Hogy őszinte legyek, nagyon feldobott, hogy szerepelhetek ebben a sorozatban. Egy ilyen remek szereplőgárda tagjaként, ahogyan azt majd mindenki látni fogja. Nem akarok elárulni semmit. De nem hinném, hogy bárki is csalódott lenne. Egyszerűen nagyon nagyszerű élmény volt ilyen színészekkel, ilyen kaliberű sztárokkal együtt dolgozni. Hogy ennek a része vagyok, meg kellett csípnem magam, hogy ez tényleg megtörténik. 

9 megjegyzés:

  1. most lehet én vagyok a hülye de én azt hittem h a felkészítő csapatban nők vannak oO én vmit nagyon elolvastam:D

    VálaszTörlés
  2. Van ilyen. Pár hete az FB-s oldalon valaki azt írta, hogy Cinnáról hitte, hogy nő :)) Én most itt a könyvből idéztem, remélem, elég meggyőző. Meg hát fickó kapta a szerepet is :)

    VálaszTörlés
  3. haahaa. Örülök, h ezzel a fiú-lány dologgal nem vagyok egyedül. :D Én egymás után 3 éjszaka alatt olvastam el a könyveket, és néhol úgy siettem, h már nem figyeltem a szereplők nemére, és pár oldallal később meglepődtem, h jééé, hát ez fiú. :D Elég furcsa nevek vannak, ahhoz, h az ember még véletlenül se találja ki a névből, h milyen nemet jelöl. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. no igen, meg aztán a kiejtések... :D

      Törlés
  4. Engem az előkészítő csapat tagjainak neme nem annyira érintett meg, de azért tegnap kicsit elbizonytalanodtam, hogy Venia meg Octavia, ugye nő-e. Azok :)
    Amúgy én még arra leszek kíváncsi, következetesek maradnak-e a film feliratozásánál Ruta kapcsán, mert náluk őt Rue-nak írják...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát ez jó kérdés... egyébként úgy tudom, h maga a növényt mind rutaként, mind rue-ként szokták hívni, gondolom a fordító a magyarosabb Rutát jobbnak találta :)

      Törlés
  5. Feliratos lesz a film?
    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Honnan tudod? Mondjuk az is igaz, hogy kevesebb mint 2 hét múlva jelenik meg, és még egyetlen szinkronizált ajánlót sem találtam a neten, de érdekelne a forrásod :)... Az biztos, hogy így legalább nem kell kiakadnom a szinkronon... Nem tudom, hogy Katniss "I volunteer!"-jét magyar szinkron vissza tudná-e úgy adni, hogy az ember beleborzongjon :)És nekem Josh hangja=Peeta hangja, szóval... Szerintem az eredeti film magasra teszi a lécet a magyar szinkronstúdiók előtt.

      Törlés