2012. január 4., szerda

Jack Quaid az Interview magazinban

- Valami szörnyű dolgot teszek valakivel, aki kicsi és aranyos, azonban közvetlenül azután az én hátsómat is szétrúgják - meséli a 19 éves Jack Quaid arról, mi a szerepének lényege a márciusban megjelenő várva várt poszt-apokaliptikus fantasyben, az Éhezők Viadalában. 

- Amikor megkaptam a szerepet, figyelmeztettek, hogy le fognak köpni az emberek az utcán - mondja. A Gary Ross (az ő nevéhez fűződik az 1998-as Pleasantville és a 2003-as Vágta rendezése is) által rendezett film Suzanne Collins nagysikerű tiniregény sorozatának első darabja, amelyről azt jósolják, hogy megörökli majd az Alkonyat hisztérikus rajongótáborát, amikor az végleg bezárja kapuit. 

Quaid Marvel szerepét játssza, akinek erőssége a lándzsadobás az államilag támogatott, televízió által közvetített életre-halálra zajló viadal során. (Vigyázat spoiler: Őt aztán a későbbi győztes, az Oscar-jelölt Jennifer Lawrence által alakított kamasz hősnő, Katniss öli meg.) 


A film lényegében napjaink valóságshow kultúrájának szatírája, egyúttal azonban remek kiugrási lehetőséget kínál Meg Ryan és Dennis Quaid fiának, akinek TV-s megjelenése leginkább barátaival készített rövid vígjátékokra korlátozódott, ezek egyik csúcspontja a "Balfácánok támadása", amelyben egy Phil Collins dal valamiféle vírust idéz elő, melynek hatására Martha Vineyard elméjében életre kelnek a balfácánok. És hogy mi a lényeges különbség az Éhezők Viadala és a Balfácánok között? Hogy míg az előbbi filmet több millió dolláros költségvetésből gyártották, addig a másodikat körülbelül 20 dollárból forgatták - Alig került többe, mint a napszemüveg, ami rajtam volt - mondja Quaid. 

A fiú mégsem vész el a filmgyártás világában. A jelenleg egy New Yorki Színművészeti Egyetemen másodéves srác még emlékszik arra, milyen volt, amikor meglátogatta szüleit munka közben. 
- Egész életemet forgatásokon töltöttem - mondja. - Első alkalommal álltam a kamerák előtt úgy, hogy nem egy gyerekeknek szóló műsorban szerepeltem. Új érzés. Furcsa volt... De nagyon tetszett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése