2012. január 28., szombat

Exkluzív interjú Az Éhezők Viadala fodrászával

Pár hete már találtam egy interjút, ám annak fő témája Katniss hajfonata volt, ezúttal a hajszínek, a hajfestés témáját járjuk körül.

Mit gondoltok Peeta várva várt szőke tincseiről? És Ceasar Flickerman megdöbbentően kék hajáról az előzetesben? És akkor az előkészítő csapat tagjait még nem is láttuk, és nem is hallottunk róluk!
Így aztán elmentünk a legilletékesebbhez, a hölgyhöz, akinek az a dolga, hogy megalkossa Az Éhezők Viadala hajszíneit, a Joico fodrászához, Cherry Peterbrink-hez. Íme a TheHob exkluzív interjúja Cherry-vel:

Nagy nyomást jelentett Josh Hutcherson hajának befestése, tekintve, hogy a rajongók idegesek voltak amiatt, hogy egy barna srácot választottak ki egy szőke szerepre?
Amint megismerkedtem Josh-sal a hajszalonomban, tudtam, hogy tökéletes lesz Peeta szerepére. Helyes és karizmatikus! Az egyetlen probléma az volt, hogy a könyvekben Peeta homokszőkeként van jellemezve, míg Josh haja sötétbarna volt. Úgyhogy mindenképpen be kellett festeni a haját.

Bonyolult folyamat volt megtalálni a megfelelő szőke árnyalatot, hogyan határoztad meg, hogy milyen világos legyen?
Gary Ross rendező elképzelései alapján a hajszín NEM lehetett sárga vagy narancssárga. Két külön látogatás alkalmával visszaszíneztem a haját, azt sem akartam, hogy rászálljanak a paparazzik emiatt. A cél egy hamuszürke homokszín elérése volt, anélkül, hogy tönkretenném a hajat. A Joico Creme Lightener-nek van egy hajszőkítője és balzsamja, amely biztosítja a tökéletes tartást és színárnyalatot, miközben jó állapotban tartja a hajat. Josh haját 8 hetente fel kellett frissíteni és újrafesteni.


És mit gondolsz, végül sikerült elérni a megfelelő színt?
Mindenkit felvillanyozott az eredmény. Aztán, amikor Az Éhezők Viadala forgatását befejeztük, visszafestettem Josh haját az eredeti színére.

Hogyan találtad ki Stanley Tucci karakterének a kék lófarkat? Csodaszép szín!
Stanley parókájában/külsejében mindössze annyi szerepem volt, hogy a Joico Vero K-Pak színezőjével a paróka minden lehetséges zegzuga megőrizze az emberi haj csodálatos állapotát. Az volt a cél, hogy a kék minden egyes árnyalata látható legyen ahelyett, hogy egyetlen kék színárnyalat domináljon. Ez egy nagyon drága rendelésre készült paróka. Ennek a kék színnek az előállítása volt a legstresszesebb része a munkámnak, nem hibázhattam.


Te is részt vettél abban a döntésben, amely során létrejött Seneca Crane csodaklassz szakálla, amelyet az előzetesben is láthattunk egy pillanatra?
Semmi közöm nem volt ahhoz a fantaztikus szakállhoz. Ez a sminkes osztályhoz tartozik.

Volt kedvenc színed vagy karaktered az Éhezők Viadalának munkálatai során?
Effie parókái különleges színűek voltak, de az előkészítő csapat tagjaival való munka volt a legszórakoztatóbb. Esetükben sokkal több kreativitást lehetett bevetni, ami a hajszíneket illeti. Különösen Octavia haja esetében, akinek magenta színű haját a Joico Semi Permanent Intensity Color lila és indigió színű hajfestékével állítottam elő.

A filmben látható hajszínek a nézők számára is elérhetőek a fodrász szalonokban?
Minden általam használt profi hajszín megtalálható a Joico hajszalonokban, amelyekről a joico.com oldalon tudhattok meg többet. Itt megtalálhatóak a filmben használt hajszínek is: Jen haját például a Vero K-PAK 5-ös számú hajszínezőjével festették barnára.

1 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik a hajszín amit Joshnak csináltak. Pont jól eltalálták a színárnyalatot. Caesar haja is nagyon menő:d Meg kíváncsi vagyok a többiekére, biztos extrém lesz minden kapitóliumi embernek (kivéve talán Cinna:D)Azon se lepődnék meg, hogy ha néhány fanatikus kékre festené a haját a film után Caesar példáját nézve:D Vagy kitudja..csak elmélkedem :D

    VálaszTörlés