2012. január 6., péntek

Erre számítunk 2012-ben az Éhezők viadalával kapcsolatban

Tavaly már lefordítottam az MTV azon cikkét, amelyben összegyűjtötték a tavalyi év legfontosabb Éhezők Viadala történéseit, most pedig itt van egy újabb, amely már előretekint és azt boncolgatja, mire számíthatunk (vagy éppen nem) az idei évben. A ***-ok alatt a személyes megjegyzéseim :) Íme: 

1. Még egy előzetes
Már csak alig két és fél hónap választ el minket a film megjelenéséig, le mernénk fogadni egy ezüst ejtőernyőben, hogy a rajongók számára igazi ünnep lesz, ha újabb pillantást vethetnek Katnissre, Peetára és Gale-re, mielőtt a kiválasztottak belépnének az Arénába.  Amely akár egy újabb klipben is megvalósulhatna, ám ebben egyre kevésbé vagyunk biztosak, pedig nem bánnánk, ha jobban megismerhetnénk a 12. körzetet vagy a 22 másik Kiválasztottat. 
***
Amúgy ha újabb előzetesre talán tényleg nem is biztos, hogy számíthatunk, egy-egy jelenet mindig meg szokott jelenni a filmből már a bemutató előtt.

2. A teljes filmzenei lista bejelentése
Taylor Swift, a The Civil Wars, a The Decemberist illetve az Arcade Fire férj-feleség párosa: Win Butler és Regine Chassagne már bebiztosították helyüket a T-Bone Burnett által szerkesztett filmzenei listán, ám vannak további találgatások is. Az MTV szerzője a Florence and The Machine csapatára számít, míg a Next Movie szerkesztője Snow Patrolt és Regina Spektort hallaná szívesen a várva várt albumon. Majd fülelünk.
***
Ami engem illet, a Score-album sokkal jobban érdekel, de ez már az én hóbortom :)

3. A film bemutatója
Ha addig nem jön el a világvége, március 22-e lesz az az fantasztikus nap, amikor lángra kap a szikra, vagyis innentől kezdve láthatjuk az első rész moziváltozatát a magyar mozikban. Minden bizonnyal hatalmas tömegek meg fogják nézni a filmet már az éjféli premier-vetítéseken is. Mi pedig készen állunk arra, hogy kielemezzük, hogy milyen konfekciójú ruhát visel majd Jennifer Lawrence a vörösszőnyegen és a nyilvános megjelenések alkalmával. [hogy ez engem de hidegen hagy!! - Már a film az persze nem, de a vörösszőnyeg :)]

4. A Futótűz szereplőválogatása
Már a sorozat második filmjének premierdátumát is bejelentették: mint azt tudjuk, 2013. november 22-étől láthatjuk a filmet a mozikban, és már Ocsar-díjas jelölt is van a rész forgatókönyvének megírására. Ez pedig azt jelenti számunkra, hogy az év közepén-második felében lassacskán kiosztják majd a második rész új szereplőinek szerepeit. 
***
Mivel az abban szereplő Kiválasztottak komolyabb kaliberek, és a történet szempontjából is fontosabb szereppel bírnak, ezért nagy valószínűséggel nagy nyilvánosság fogja követni az ő kiválasztásukat.
Rajongói és színészi körökben egyébiránt már megindult a mozgolódás: van egy rajongói oldalak összefogása által kinézett Finnick [nehogymár, semmi életképesség nincs ebben a fickóban, nem beszélva arról, hogy nekem egy sokkal-sokkal jobb tippem volna. Kár, hogy jóeséllyel ez másnak nem fog eszébe jutni], szerencsére valószínűleg a keresgélés tovább folytatódik, és remélhetőleg a véleményüknek nem lesz komoly súlya, illetve egy önjelölt Johanna Mason-ünk is van erről a hétről.

5. Első pillantás a Futótűz-re
Kicsit erős lenne, ha mozgóképre ácsingóznánk, az azonban nem elképzelhetetlen, hogy egy-egy forgatási kép vagy still megjelenjen a neten 2012 utolsó napjaiban. Mondjuk ezt abban a reményben, hogy talán a Futótűz rendezője (akárki is legyen az) remélhetőleg lesz olyan belevaló, hogy átvegye Bill Condon remek szokását, aki már 2010 Hálaadása alkalmával megmutatott egy képet a Hajnalhasadásból. 
***
Hmmm. Volt egy-két remek kép tavaly Alkonyat-fronton, de ezek között volt egy-két nagyon semmitmondó is. Nem beszélve arról, hogy összeadok apait-anyait, akkor is egyetlen kép rémlik mindösszesen amit az idén novemberben bemutatásra kerülő Hajnalhasadás 2-ből láttam (egy karácsonyi kép). Szóval azért csak óvatosan reménykedjünk, de hogy a castingot végigszurkolhatjuk, az hétszentség.

7 megjegyzés:

  1. Szia, Ancsi :)

    Azt nem árulod el, ki a te Finnick jelölted? :))

    Cécile

    VálaszTörlés
  2. Jaaa, nem titok: én Kellan Lutz-ot láttam magam előtt, mikor olvastam a könyvet. Pimasz, mégis érzékeny. Ha kell komoly, máskor meg vicces. És csupa izom. Tipikusan az a fickó, akiért élnek-halnak a nők. A képen ábrázolt gyerek a nyomába se érhet. :S

    Lutz for Finnick! ;)

    VálaszTörlés
  3. Hmm... Kellan még eszembe sem jutott :) abban viszont teljes mértékben igazat adok neked, hogy az ő Finickjük Kellanhoz képest kisfiú... Azért reménykedem benne, hogy egy érettebb színész felé nyúlnak majd! Így simán taccsra lehet vágni a filmet... :/

    :)

    VálaszTörlés
  4. A Facebook-on Armie Hammer-t láttam, akiért kampányolnak. Szerintem ő egész jó lenne Finnicknek, de amúgy Kellan sem lenne rossz, csak ne az akit kint akarnak :D

    VálaszTörlés
  5. Majd megírom nekik a tutit :-D
    Cécile: azért én annyira nem félek. Elvégre is nem a rajongók válogatnak, hanem a rendező, meg a producerek. Ők meg azért figyelni fognak erre. Remélem.

    Barbyca: szerintem ebbe az Armie Hammerbe is belefutottam már korábban, ő már alakul, de nekem még mindig nem elég erős egyéniség. Bár lehet, hogy ő már el tudná játszani.

    Én amúgy ezekről a szereplőválogatásokról majd akkor szeretnék részletesebben értekezni, ha majd konkrét lesz, hogy kit választottak. Bááár, ha lesz itt élet (ami frankón alakul pár hete :), akkor rábeszélhető vagyok, hogy később majd beszéljünk róla. Sőt. Akár szavazósat is játszhatunk :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem Garrett Hedlund a tökéletes Finnick. :)

    VálaszTörlés
  7. Na, valóban képbe került Armie Hammer is a rajongói találgatásokban Finnick kapcsán. :)
    Itt a link: http://www.hggirlonfire.com/2012/01/09/week-2-finding-finnick-odair-meet-armie-hammer/

    Maradjunk annyiban, hogy ezeket összegyűjtöm, és majd, ha lement az első rész őrülete, és előtérbe kerül a Futótűz, akkor kitárgyaljuk mi is a lehetőségeket :)))

    VálaszTörlés