2011. december 28., szerda

Az Éhezők Viadala a jövő év legjobban várt filmje

Az elmúlt hetekben a NextMovie olvasói szavazhattak néhány jövő évben megjelenő film közül, hogy melyiket várják a legjobban. Mondjuk a lista nem volt túl hosszú, és az Éhezők Viadala is csak kicsivel nyert a Hajnalhasadás 2. része előtt. Íme a végeredmény:

Azért egy-két megjegyzés ehhez az eredményhez. 
Azért valljuk be, nem reális. Ami nagyon nem az, azok az arányok. Azt elfogadom, hogy ennek a két filmnek/jelenségnek nagy a népszerűsége - sőt, most már szerintem kétségtelen az is, hogy a HG nem fog bukni - de azt nem tartom reálisnak, hogy az embereket a másik négy felsorolt film ennyire ne érdekelné. Nyilván azért az is mögötte van, hogy nem általánosan az emberekről beszélünk, hanem a szavazókról. Szavazni pedig leginkább a rajongók szavaztak, ezen két kiemelkedő eredményt elért sorozatnak pedig elég nagy a rajongóbázisa. És azért én kinti HG rajongói oldalon futottam össze szavazásra buzdító felhívással, nyilván voltak hasonlóak Alkonyat fronton is.
A másik, ami érdekes számomra, a HG előnye. Ha azt veszem, hogy ez egy készülő sorozat, és sokan, akik jövő ilyenkor már szeretni fogják, még nem is tudnak róla :)), akkor viszont - ismerve az Alkonyatnak, ha nem is a pontos számait, de azt, hogy mekkora jelenség, akkor arra kell gondolnom, hogy mindent elsöprő brutálisan hatalmas siker lehet az Éhezők Viadala. 
Nagyon kíváncsi leszek arra, hogyan fog ez folytatódni, és kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is. Egyet kérek csak (itt az oldal keretein belül), és ezt hosszú távon. Tartsuk tiszteletben a más sorozatokat, és azok rajongóit is. Mert bár olykor kikerülhetetlenek a párhuzamok, sokszor azonban nincs helye az összehasonlításnak. Mert mindkét jelenségnek megvan a varázsa, megvannak azok az okok, amiért szeretjük őket [még talán a HP-nak is, de azt pl. én nem tudom felfedezni :)), de ettől nem mennék szembe a rajongótáborával, mert semmi értelme].

Mindenesetre izgi hetek előtt állunk így a film elkészültére várva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése