2011. november 2., szerda

Vanity Fair képek és karakterleírások, 2. rész

Amint ígértem, íme - egyelőre - a három főszereplő leírása, és további képek is jelentek meg! :)

Jennifer Lawrence
Kor: 21 év
Lakhely: Louisville, Kentucky
Karaktere: Katniss Everdeen, a 12. körzet játékosa - főhős és narrátor. Katniss húga, Prim helyére jelentkezik önként az Éhezők Viadalára, és heves természetéről valamint arról ismert, hogy remekül bánik az íjjal. Miután apja meghal egy bányarobbanásban, Katniss gondoskodik családjáról. Hamarosan egy szerelmi háromszög közepette találja magát Peeta (Josh Hutcherson) és Gale (Liam Hemsworth) között.
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "Meghallgatáson vettem részt, amely hosszú folyamat volt, melynek során sokat kellett improvizálnom. Aztán úgy egy hónapnyi várakozás után, miközben meg voltam győződve róla, hogy nem fogom megkapni a szerepet, felhívtak telefonon, mikor Londonban voltam. Halálra rémültem. Tudtam, hogy ez hatalmas dolog lesz, és ez ijesztő volt. Felhívtam anyukámat, aki ezt kérdezte: 'Ez az a forgatókönyv, ami annyira megtetszett, és most azon gondolkodsz, hogy ne vállald csak azért mert nagy dolog lesz?' Mivel ez volt a helyzet és meg voltam ijedve azt mondtam, 'Igen'. De nagyon örülök, hogy mégis elvállaltam!"


Josh Hutcherson
Kor: 19 év
Lakhely: Union, Kentucky
Karaktere: Peeta Mellark, a 12. körzet [másik] játékosa - a pék fia. Peetát bátorságáról, kiemelkedő kreativitásáról, barátságos természetéről ismerjük. Szerelmes Katnissbe és a végsőkig elmegy, hogy megmentse a lány életét. 
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "Az első meghallgatás alkalmával volt lehetőségem megismerkedni [Az Éhezők Viadala írónőjével] Suzanne Collins-szal, ami nagyon izgalmas, ugyanakkor nagyon idegtépő is volt.  De a felolvasás remekül sikerült, és pár héttel később visszahívtak egy próbafelvételre. Jól együtt tudtunk működni Jennel is - igazán jól működött közöttünk a kémia. Aztán eltelt pár hét úgy, hogy senkinek nem beszélhettem az egészről... aztán felhívtak. De egész addig fel sem fogtam, amíg be nem mentem az első napon forgatni."


Liam Hemsworth
Kor: 21 év
Lakhely: Melbourne, Ausztrália
Karaktere: Gale Hawthorne, a 12. körzet lakója. A meglehetősen jóképú Gale Katniss legjobb barátja, vadásztársa, és ő is szerelmes Katnissbe. Katnisshez hasonlóan ő is 11 éves kora óta gondoskodik nagy, apa nélküli családjáról. [Nem ugyanabban a bányarobbanásban halt meg mindkettejük édesapja? Mert akkor Katniss 12, Gale meg 14 éves volt...]
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "Hallottam róla, milyen népszerűek a könyvek, de azzal nem voltam teljesen tisztában, milyen sötét és kegyetlen történetről is van szó. Ennek hatására gondolkodni kezdtem, és olyan kérdések meültek fel bennem, hogy 'Ilyesmi velünk is megtörténhet egyszer?' Ha az ember belegondol a valóságshow-k népszerűségének hirtelen növekedésébe, és hogy hány őrült valóságshow fut jelenleg is, akkor valóban messze állunk attól, hogy elgondolkodjunk azon, hogy ilyesmi előfordulhat-e? Szerintem fantasztikus dolog ilyeneken gondolkodni."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése