2011. november 3., csütörtök

Vanity Fair karakterleírások, 3. rész

A mellékszereplők karakterleírása és a szereppel kapcsolatos élményeik következnek az interaktív Vanity Fair fotóról :)


Leven Rambin
Kor: 21 év
Lakhely: Houston, Texas
Karaktere: Glimmer, az 1. körzet női résztvevője. Fő jellemzője, hogy alig várja, hogy harcolhasson. Glimmer egyike az idősebb résztvevőknek, és erős szexuális kisugárzással rendelkezik. Őt végül egy vadászdarázs fészek öli meg.
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "Hogy beleéljem magam karakterem helyébe, elmentem egy parkba, belevetettem magam a sárba, gyakoroltam az íjászkodást, és vittem egy kést a meghallgatásra - szerintem Gary értékelte a lelkesedésemet. Ez volt a legjobb meghallgatási élményem, amit valaha átéltem."

Jack Quaid
Kor: 19 év
Lakhely: Los Angeles, Kalifornia
Karaktere: Marvel, 1. körzet. Erőteljes fellépéséről és kegyetlen természetéről ismert. Marvel a lándzsadobásra specializálódott. Hivatásos résztvevő, egész életében arra készült, hogy megméresse magát ezen a Viadalon.
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "Otthon voltam tavaszi szünetben, és bementem, hogy meghallgassanak a film kedvéért. Először történt meg velem, hogy egy meghallgatáson megkértek, hogy válasszak egy fegyvert. Egy szerszámíj, egy műanyag hentes kés és egy bot közül kellett választanom. A kést választottam."


Isabelle Fuhrman
Kor: 14 év
Lakhely: Atlanta, Georgia
Karaktere: Clove, a 2. körzet játékosa - Clove előszeretettel gyilkol, és arról ismert, hogy nagyon jól ért a fegyverekhez, legfőképp a késekhez. Ő követi el a Viadal első gyilkosságát is, amely során egy kést dob a 9. körzetbeli fiú hátába. Mindenek előtt Katnisst (Jennifer Lawrence) szeretné megölni.
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "Azóta szerettem Az Éhezők Viadala sorozatot, mióta egy éve elolvastam a könyveket. Amikor bejelentették, hogy Gary Ross fogja rendezni a filmet, írtam neki egy levelet, amelyben megfogalmaztam, mennyire szeretnék szerepelni a filmben. Eredetileg Katniss szerepéért indultam, de azt mondták, túl fiatal vagyok hozzá. Úgyhogy azt gondoltam, ennyi volt. Néhány héttel később, a menedzserem felhívott, és azt mondta, szeretnék, ha bemenni Clove szerepének meghallgatására... Nem is reméltem, hogy megkapom a szerepet, úgyhogy elképzelhetitek, mekkora meglepetésként ért, amikor felhívtak, hogy megkaptam [a szerepet]!"

Alexander Ludwig
Kor: 19 év
Lakhely: Vancouver, Brit-Kolumbia
Karaktere: Cato, a 2. körzetből. Cato Katniss és Peeta legveszélyesebb ellenfele, és a Viadal legfélelmetesebb fiú résztvevője. Ő az utolsó, aki meghal.
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "Közvetlenül azután, hogy elvégeztem a középiskolát, nyáron a haverokkal utazgattunk, úgyhogy az lett a célom, hogy jó fizikai állapotba kerüljek a szerep kedvéért. Nyár végén megkértek, hogy menjek el egy felolvasásra Gary lakására. Kétszer voltam nála meghallgatáson, aztán felhívtak, és felajánlották a szerepet."

Jacqueline Emerson
Kor: 17 év
Lakhely: Los Angeles, Kalifornia
Karaktere: Rókaképű lány, az 5. körzetből. Nagyon ravasz, a Rókaképű lány kifejezetten jó taktikus és kiemelkedő stratégiai érzékkel rendelkezik. Miközben a Viadal során egyetlen gyilkosságot sem követ el, mindenki azt hiszi, hogy ez az ő átfogó tervének része, de ez az, amely hozzásegíti őt ahhoz, hogy ő legyen az utolsó előtti résztvevő, aki meghal a Viadalon. 
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "A meghallgatás előtt nagyjából négy órát aludtam. Néhány héttel később - addig egy árva szót sem hallottam az egészről - egyszer csak váratlanul felhívtak, és már kezdhettem is edzeni a forgatás kedvéért. Egy rajongó voltam, akit megkértek, hogy játsszon el egy szerepet a filmből, amelyről korábban csak álmodtam, és ennek az újdonság érzése még mindig nem múlt el."

Amandla Stenberg
Kor: 13 év
Lakhely: Los Angeles, Kalifornia
Karaktere: Ruta, 11. körzet, Katniss szövetségese. Ruta vékony testalkatú, így nem is sejtik, milyen jó a védekező képessége. Gyorsasága és mozgékonysága előnyt biztosít számára a többiekkel szemben, fő taktikája pedig, hogy magas fákon tartózkodik.
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "A meghallgatásomon sáros pólóban és khakiszínű nadrágban jelentem meg Gary előtt. A hajamba gallyakat és leveleket tűztünk, mintha már hetek óta az erdőben élnék... [Gary] azzal viccelődött, hogy saját fodrász- és öltöztető csapattal jöttem."

Dayo Okeniyi
Kor: 23 év
Lakhely: Lagos, Nigéria
Karaktere: Tresh, a 11. körzet résztvevője, aki hatalmas testi fölényével emelkedik ki a többiek közül, és akinek kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy Katniss élve juthatott ki az Arénából.
Mit érzett, amikor megkapta a szerepet: "Hogy őszinte legyek, hihetetlen, ahogyan történt. Épp bemutattak a jelenlegi menedzseremnek, aki elhatározta, hogy szerez nekem egy filmszerepet, és ha hiszitek, ha nem, Az Éhezők Viadala az első meghallgatásom volt. Nagyon keményen dolgoztam, becsületesen felkészültem, és a legjobb oldalamat mutattam a meghallgatáson. Azon a napon, amikor be kellett volna mennem, az utolsó próbafelvételre Gary Rosshoz, felhívtak, hogy törölték a próbafelvételt. Egy pillanatra nagyon elkeseredtem, de a menedzserem elárulta, hogy azért marad el a próbafelvétel, mert megkaptam a szerepet!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése