2011. november 17., csütörtök

A People magazin írása Effie Trinketről


Ki van e mögött az őrült haj mögött?

Elisabeth Banks - aki Az Éhezők Viadalának hamarosan bemutatásra kerülő moziváltozatában Effie Trinketet alakítja – karakterének ismertetőjele a vattacukorszerű rózsazsín haj.

- Amikor a sminkes lakókocsiban ülök, egyik pillanatban még Elizabeth vagyok, aztán, amikor rám kerül a paróka, hirtelen átlényegülök Effivé – mondja a 37 éves Banks. – Minden nap átéltem ezt a meghatározó pillanatot, amikor azt mondtuk, ’Ez az! Megcsináltuk! Megtaláltuk Effie-t.’

Az Éhezők Viadalának népszerű trilógiájában, amelynek szerzője Suzanne Collins, Effie a médiát képviseli egy olyan Viadalon, amely során egy kegyetlen Arénában tinédzsereknek  kell harcolnia egymás ellen életre-halálra, és mindezt a TV élőben közvetíti. A filmet 2012. március 22-től láthatjuk a [magyar] mozikban.


- Effie nagyon bonyolult nő – mondja Banks, aki már a 2003-ban készült Vágtában is együtt dolgozott a rendező Gary Ross-szal. – Effie állandóan pörög. Mindent valami pozitívvá alakít át. Ezeket a gyerekeket elszakították szeretteiktől, hogy a TV-ben versengjenek egymással ezen a borzasztó vetélkedőn, amely során nagy valószínűséggel meg fognak halni.
Effie – mondja – azért küzd, hogy amennyire csak lehet megkönnyítse utolsó napjaikat, és elérje, hogy pozitív hozzáállással induljanak a Viadalra. És természetesen ez őrültségnek tűnik.



A történet középpontjában Katniss Everdeen áll (akit Jennifer Lawrence alakít majd), aki túlélését annak köszönheti, hogy remekül bánik az íjjal és a nyíllal.
- Katniss nagyon erős és bátor, amikor pedig szembesül mindezzel, akkor ott találja maga mellett ezt a mindenért túlságosan is lelkesedő Effie-t. Jeniferrel rengeteg nagyszerű pillanatot éltünk át, amint kettejük [Effie és Katniss] konfliktusát ábrázoltuk. – mondja Banks – aki azt is elárulja, mi volt a legnehezebb rosszul öltöztetett karakterének alakítása során.
- Egyértelműen a cipőkkel gyűlt meg leginkább a bajom. – mondja Banks – A filmben viselt összes cipőm hihetetlenül csodálatos, viszont épp ennyire kényelmetlen is. Mondtam is Garynek, hogy ’Le kéne lőnöd ezeket a cipőket, mert kinyírnak engem.’

Forrás

****
Megjegyzés rovat:
1. Nem tudom, hogy nem ugyanazt a könyvet olvastam, amiből a film készül vagy csak Elizabeth Banks látja ennyire másnak a figuráját vagy a forgatókönyv során lényegült át, de én teljesen másképp értékeltem: számomra ő egy karrierista, önző nő volt - a legelején mindenképpen, akinek a legnagyobb problémája az, hogy hogy áll a parókája, és hogy miért a 12. körzethez osztották be. Egyszer meg is fogalmazza, hogy reméli, jövőre egy rendes körzethez mehet. Ez lenne az a pozitivitás, amelyet sugároz magából maga köré? 
Mire eljutnak a Viadalig, valóban megkedveli a 12. körzetbeli párost, és őszintén sajnálja valószínű halálukat. A második kötetben pedig már tényleg kötődik Katnisshez és Peetához.
2. Viszont bármennyire is ellenszenves nekem az elején, ennyire rondának, mint ezen a tegnapi képen láttuk, soha nem képzeltem. Sőt. Furának gondoltam a rózsaszín hajat, de hogy bohócot csináljanak belőle, az durva. Még azzal együtt is, hogy szerintem mozgóképen lényegesen jobb a helyzet, mint ezen az állón, amit tegnap tettem be. Úgyhogy ennek örömére láthattátok ismét a karakterposztert. Már inkább, mint az új stillt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése