2011. november 4., péntek

Ahol a 12. körzet képeit forgatták

Van egy kis kihalt falu Észak-Karolinában, Henry River, ahol régi kis faházak vannak, amelyek a falu termelőmunkát végző lakosainak szolgáltak lakhelyül. Mára talán 20 ilyen kis házikó maradt fenn, amelyek az 1900-as évek elején épültek. A faluban egy fonalat előállító gyáracska volt, amelyet az 1960-as években zártak be, ami után a korábbi lakók lassan elsodródtak innen. A falut aztán 1976-ban megvásárolta egy Wade Shepherd nevű vállalkozó, aki reményei szerint a gyárat működtető malmot is szerette volna újjáépíteni, ám az végül leégett a következő évi tűzvészben. 

Henry Rivert manapság ellepi a port, házait belepi a borostyán, a fa szerkezetű házikók pedig eltörpülnek az őket körülvevő - időközben hatalmasra nőtt - fák árnyékában. A faluban mélységes csönd uralkodik, amelyet csak a hulló levele zaja tör meg, a házak szobáiban hullik a korábbi tapéta, szerteszéjjel orsókat és rozsdás alkatrészeket látni. 

Shepherdnek, aki mára 80 fölötti bácsi, még mindig megvan a maga 76 hektáros telke, amely köré "Nem átjáró!" táblák vannak kihelyezve. A rendőrség rendszeresen ellenőrzi, hogy nem járnak-e ott betolakodók. 

Henry River falvacskája tehát nem látogatható, ám mi mégis láthatjuk majd Az Éhezők Viadalában, az azonos című regény alapján készülő poszt apokaliptikus filmben, amelyet jövő tavasztól láthatunk majd a mozikban. A film nagy részét Észak-Karolinában forgatták, Henry Riverben pedig a 12. körzetet rendezték be, ahol az egész történet elkezdődik. A nyári forgatás alatt a falu ismét benépesült tehát, a házak közötti köteleken pedig újra száradó ruhák lógtak.

A cikkhez tartozik pár kép is, ezek közül a Mellark-pékséget ábrázolóak a legizgalmasabbak, hiszen azt már láthattunk is a visszaemlékezést ábrázoló stillen.

Mára azonban újra csendes és kihalt a vidék...








Fényképezte: JEFF WILHELM
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése