2011. október 9., vasárnap

Woody Harrelson Haymitch karakteréről

Ha Suzanne Collins Az Éhezők Viadala című könyve kerül szóba, akkor tudvalevő, hogy annak néhány karakterét sötét humor övezi, mint Haymitch Abernathyt is, aki az a kiégett, sokat-látott típus, aki egyszer diadalmaskodott az Éhezők Viadalán, és elég vonakodva tesz eleget Katniss Everdeen és Peeta Mellark kérésének, hogy tegyen valamit a túlélésükért.

Sokféleképpen meg lehet közelíteni a fásult mentort: egy szerencsétlent vagy drámaian játszik el az ember, vagy viccesen. Woody Harrelson, aki Gary Ross közelgő filmadaptációjában kelti életre Abernathy karakterét, azt mondja, ő a vicces irányba vitte el a karaktert, amennyire az csak lehetséges volt. 

- Az volt a célom, hogy komikussá tegyem a figurát, amennyire csak lehetett, amíg nem tűnt oda nem illőnek. - mondta Harrelson a 24 Frames-nek. - Megpróbáltam a humoros oldalról megmutatni, és ezáltal azt az érzetet kelteni, hogy ő már annyi mindenen keresztül ment, és mindezek eredményeképpen próbál érzéketlen maradni. 



Harrelson elmondta, hogy míg ő rendesen eljátszotta Haymitch-et, megpróbált kicsit több eredeti csavart tenni a karakterbe, különösen ami a külsőségeket illeti. 
- Nem akartam azt, hogy csak azért, mert ő alkoholista, úgy nézzen ki, mint bármelyik szerencsétlen csavargó az utcán. Úgyhogy lesznek olyan dolgok, amelyek nem fognak megfelelni az elvárásoknak, már ami egy kiégett fickó külsejét illeti- tette hozzá rejtélyesen.

A filmen - amelyben Jennifer Lawrence játssza Katniss szerepét, Liam Hemsworth a vadásztársát / szerelmét, Josh Hutcherson pedig Viadalbeli versenytársát - jelenleg az utómunkálatokat végzik. A filmet 2012. március 22-től láthatjuk a mozikban. Néhány rajongó amiatt aggódik, hogy Collins regényének nyomasztó hangulatát szélesvásznon nem fogják tudni visszaadni, különösen, hogy a filmet úgy készítik el, hogy azt bármely korosztály megtekinthesse [a könyvek 16 éves kor felett ajánlottak]. Woody Harrelson azonban azt üzeni a rajongóknak, hogy ne izguljanak.

- A film átadja majd a könyv lényegét - mondta Harrelson, hozzátéve: - Valami olyasmit fogunk látni, amelyet korábban még sohasem láttunk. Nekünk vannak a legjobb jelmezeink, a legklasszabb öltöztetőink, a legrendesebb sminkeseink. Olyan szintű újítások vannak a filmben, amit még sosem láttak mozirajongók. Biztos vagyok benne, hogy mindenkit kellemes meglepetések érnek majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése