2011. október 29., szombat

Új Éhezők Viadala szinopszis

Tegnap a karakterposzterek után a Lionsgate új, kicsit bővebb szinopszisát adta ki Az Éhezők Viadala c. filmnek. Ha megtalálom a hivatalos magyar fordítást, beteszem, de egyelőre be kell érjétek az enyémmel. De természetesen merítek az első könyv hivatalos magyar szinopszisából, mivel láthatóan a szinopszis szövege is merít abból.

Az Észak-Amerika romjain megtalálható Panem országa minden évben arra kényszeríti tizenkét körzetét, hogy küldjenek egy tizenéves fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők Viadalán. Részben az izgalmas szórakozás, részben pedig az állami megfélemlítés kedvéért az Éhezők Viadala egy nemzetközi televíziós műsor, amelyben a résztvevőknek addig kell küzdeniük egymással, amíg csak egyikük marad életben.

Hogy legyőzze azokat a játékosokat, akik egész életükben az Éhezők Viadalára készültek, Katniss kifinomult ösztöneire és az iszákos, egykori győztes mentorára, Haymitch Abernathyra kénytelen támaszkodni. Ha vissza akar térni a 12. Körzetbe, Katnissnek lehetetlen döntéseket kell hoznia az Arénában, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel. 

Az Éhezők Viadalának rendezője Gary Ross, a forgatókönyvet [szintén] Gary Ross, Suzanne Collins és Billy Ray írta, a film produceri munkáit pedig a Nina Jacobson által vezetett Color Force végzi Jon Kilik producerrel együttműködve. Suzanne Collins népszerű regénye, a Scholastic által kiadott trilógia első kötete, amelyet csak az Egyesült Államokban 12 millióan olvastak, mára világjelenséggé vált. A könyv 157 egymást követő hete, vagyis, több, mint 3 éve a mai napig folyamatosan vezeti a New York Times könyveladási listáját a könyv 2008. szeptemberi megjelenése óta, és az USA Today és a Publishers Weekly eladási listáin is folyamatosan az élen áll.


És ugye van már nekünk szép magyar poszterünk is, pl. oldalt kicsiben, ő az:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése