2011. október 7., péntek

Josh Hutcherson Az Éhezők Viadalának meghallgatási folyamatáról

Ha esetleg még nem ismernéd Josh Hutchersont, akkor hamarosan meg fogod!

A tehetséges, 18 éves srác élete felében színészként dolgozott, csöndben eljátszotta szerepeit a TV- és mozifilmekben, és olyan filmekkel alapozta meg hollywoodi jövőjét, mint a Papák a partvonalon, Híd a Terabithia földjére és az Utazás a Föld középpontja felé
Aztán tavaly nyáron bizalomgerjesztő kedves arcú kisfiúból Hutcherson hirtelen az ijesztő jövő főszereplője lett A gyerekek jól vannak című filmsorozatban, amely a szezon kedvence lett és amelyben való szerepléséről sokan beszéltek. A jövőbeni szupersztár karrierje akkor vett újabb lendületet, amikor Suzanne Collins sikerkönyvének, Az Éhezők Viadala filmadaptációjának hőn áhított főszerepe, Peeta Mellark karaktere Hutcherson kezében landolt.

Mindent egybevetve nem nehéz kitalálni, hogy Hutcherson felkerült az MTV New Class listájára, mint a "A Szuperhős Szerepre Legalkalmasabb Színész". Az MTV News nemrégiben megkereste őt, hogy meséljen az őt ért megtiszteltetésről, a nagyon sűrű évéről és természetesen Az Éhezők viadaláról.

MTV News: Már korábban megtapasztalhattad azt, hogy díjat és elismerést szereztél, de mit érzel azzal kapcsolatban, hogy felkerült a neved a New Class-ra?
Josh Hutcherson: Nagyon jól esik, különösen, ha megnézzük, kikkel kerültem egy csoportba, minden társamra csodálattal tekintek. Már régóta színészkedek, és hogy most kaptam némi elismerést pár embertől, és ez nagyon jól esik.

Úgy tűnik, olyan volt az elmúlt éved, mint egy forgószél. Mesélj nekünk azokról a munkákról, amelyekkel jelenleg egyidejűleg foglalkozol!
Őrület volt. Forgattam az 'Utazás 2: A rejtelmes sziget'-et tavaly év végén és idei év elején, aztán Kubába utaztam egy rövidfilm kedvéért [7 Dias en La Habana], amelyet Benico Del Toro-val, ami nagyon jó buli volt, aztán pedig az egész nyarat a Az Éhezők Viadalával, ami fantasztikus tapasztalat volt. Nagyon izgalmas, alig várom, hogy megjelenjen a mozikban.

Van valaki ebben az iparágban, akinek a karrierjére példaként tekintesz?
Van pár ember. Mindig is nagy Jake Gyllenhaal rajongó voltam. Tetszik ahogyan megy a nagyobb stúdióktól a kisebb független filmekig. Hatalmas Christian Bale rajongó vagyok, szerintem ő fantasztikus színész, bármilyen szerepet szuperül eljátszik. És őrült Ryan Gosling rajongó is vagyok, úgyhogy ők azok, kikhez szeretnék hasonlítani.

Tudatosan törekszel arra, hogy kis független filmekben és komolyabb stúdiók filmjeiben is szerepeljél?
Igen, igazából mindenben egyensúlyra törekszem, az az életben minden az egyensúlyról szól véleményem szerint. Az embernek nagy filmekben kell szerepelnie, hogy foglalkozzanak vele, és ami engem illet, ebben nagyon szerencsés voltam eddig. Még nem csináltam olyan nagyobb filmet, ami ne jött volna be. Mind jó anyag volt, és ez a legfontosabb a karrierem szempontjából, hogy jó anyagokat találjak és olyan karaktereket válasszak, amelyekkel szívesen foglalkozok, olyan történeteket, amelyeket szívesen mesélek el, szóval többé-kevésbé ezen elvek mentén építem a karrieremet 9 éves korom óta.

Akkor beszéljünk egy kicsit Az Éhezők Viadaláról és arról az őrült meghallgatási procedúráról!
A meghallgatás alkalmával először néhány jelenetet olvastam fel Gary Ross és Suzanne Collins előtt és néhány producer is jelen volt. Aztán úgy egy héttel vagy kettővel később egy tesztjelenetet csináltunk Jennifer Lawrence-szel együtt, hogy lássák, hogyan tudunk egymásra ráhangolódni. Mindannyian fantasztikusnak tartották, de színészként az ember szételemzi, amit csinál, úgyhogy én már tűkön ültem, hogy kiderüljön végre az eredmény. Amikor megtudtam, leesett az állam. Alig akartam elhinni.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése