2011. október 2., vasárnap

Amandla Stenberg élményei az Éhezők viadala forgatásról

Mint megannyi tizenkét éves kislány, Amandla Stenberg is hatalmas Éhezők viadala rajongónak tartja magát. De ez minden, amiben a lány hasonlít a többi átlagos kiskamaszra.

Stenberg az elmúlt néhány hónapban két kulcsfontosságú szerepet is játszott - Az éhezők viadalának jövőre mozikba kerülő filmadaptációjában egy véres viadal nem túl lelkes résztvevőjét, a Colombiana-ban pedig a Zoe Saldana által alakított bosszúszomjas hősnő fiatalkori énjét alakítja. Ezt a filmet a mozik augusztus [itthon pedig szeptember 15.-e] óta játsszák. 

[Itt pedig az interjúnak csak Az éhezők viadalára vonatkozó részeit olvashatjátok]

Az éhezők Viadalának Észak-Karolinai forgatásán Amandla Stenberg elmondta, hogy összebarátkozott a Katniss Everdeent alakító Jennifer Lawrence által vezetett színészgárda többi tagjával. Az ott végzett munka olyan érzés volt, mintha csak egy barátnőjéhez ment volna át aludni. 
- A Colombiana forgatásán sokszor voltam ott sokáig, úgyhogy olyanok voltunk, mint egy család, és nagyon közel kerültem a stáb tagjaihoz - mondta. - Az éhezők viadala forgatásán pedig nagyobb volt a szereplőgárda, de ott is olyanná váltunk, mint egy nagy család. Állandóan együtt lógtunk. Olyan volt, mint egy nagy tábor, és összebarátkoztunk Jackie Emersonnal, aki a Rókaképű lányt alakítja, és Dayo Okeniyi-vel, aki pedig Tresht játssza, és most már tök jóban vagyunk. 

Három éves korában Amandla megkérdezte édesanyját, hogy szerezne-e neki egy ügynököt. Mégis, amikor meghallgatták Ruta szerepére, aki Az éhezők viadalának legfiatalabb szereplője, aki édes énekhangjáról és arról ismert, hogy nagyon jól ért a gyógynövényekhez, azt mondja, nagyon izgult. 
- Hatalmas rajongó vagyok, és Ruta a kedvenc karakterem. Emlékszem, arra gondoltam, mennyire várom már, hogy jövő márciusban láthassam Az éhezők viadalát a moziban. Fel sem merült bennem, hogy a főszereplők egyike lehetek. 

Hogy felkészüljön a szerepre - amely során sok időt kell a fákon töltenie, hogy elrejtőzzön az idősebb, erősebb játékosok elől az életre-halálra szóló viadal alatt - Stenberg a Method-módszert (az a lényege, hogy kamerán kívül is játssza a szerepet az illető színész, hogy még jobban át tudja élni a karaktert) alkalmazta.
- Anyukám megfogta néhány ruhámat, meghempergette őket a koszban és a fűben a kertben, gallyakat és leveleket tett a hajamba, hogy úgy nézzek ki, mint aki már hetek óta az erdőben él. - mesélte. - Ezért aztán, amikor megismerkedtem Garyvel [Gary Ross - a rendező], nagyon le volt nyűgözve, hogy saját sminkesem és fodrászom van.

Bár Stenbergnek, aki egyébként hegedül, gitározik és dobol is, jelenleg édesanyja az, aki egyengeti az útjait, azért a lánynak is határozott elképzelései vannak a jövőjét illetően. Ami a filmeket illeti, azt mondja a Sherlock Holmes-t szereti és a mai filmeket, és alig várja, hogy Európába utazhasson, és hogy még nagyobb szerepeket kapjon.
- Remélem, hogy lesznek majd olyan filmek, amelyekben főszerepet játszhatok majd, és valóban nagyon szeretnék Párizsba utazni. - mondja. - És szeretnék valakit eljátszani a divat világából, mert nagyon szeretem a divatot is.

Az éhezők viadala 2012. márciusától látható a mozikban.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése