2011. augusztus 23., kedd

Szigorúan titkos!

Avagy: Az éhezők viadalának forgatása nagyobb titokban zajlik, mint az Alkonyaté??

Többek között azért is kezdtem érdeklődni Az éhezők viadala iránt, mert sokszor az Alkonyathoz hasonlították. Ma már tudom, a kettőnek semmi köze egymáshoz, ám sokan úgy vélik, ez a sorozat is az Alkonyat útjára lép hamarosan - már ami a népszerűségét illeti. Nos, ez még a jövő zenéje. A következő cikk azt próbálja kideríteni, hogy mi oka lehet annak, hogy az Alkonyat-filmek forgatásához képest itt lényegesen kevesebb a kiszivárgott képi infó. Íme:

"Az Alkonyat és Az éhezők viadala között sokkal több a hasonlóság, mint a könyveladási adatok magas száma és az, hogy mindkét sorozat főszereplője dögös fiatal színésznő. 


Mindkét film alkotói megtesznek mindent, hogy a forgatás részletei titokban maradjanak. És bár a Hajnalhasadás forgatása volt napjaink egyik legjobban őrzött forgatása (ez az oka annak, hogy nem számíthatunk arra, hogy akár egy pillantást is vethessünk Bella hatalmas izgalommal várt menyasszonyi ruhájára a film megjelenése előtt), mégis rengeteg titok kiszivárgott a forgatásról (van valaki, aki nem látta a bikinis brazíliai képeket?). 

Azonban Az éhezők viadalának forgatására nem ez a jellemző. 
Az észak-karolinai Shelby-t ugyanis teljesen körülzárták a forgatás idejére. 
Persze az elején ott is kiszivárogott pár kép Jennifer Lawrence-ről és jóképű színésztársairól (ezeket azonban azonnal leszedték a netről), úgy tűnik a Lionsgate [a film gyártója] igazán komolyan gondolja, hogy a sorozat sikerének érdekében mindent megtegyen azért, hogy gátat szabjon a szivárogtatásnak. 

- Ha az ember nem megy a forgatási helyszín közvetlen közelébe, nem is igazán tud róla, hogy filmforgatás zajlik a környéken - mondja Graham Crawton, a helyi Shelby Star riportere a film egyik legutóbbi forgatási helyszínével kapocsolatban. 
- Nagyon jól lezárták a területet - még fentről sem látszik semmi - és rengeteg biztonságist küldtek ki, hogy biztosítsák, hogy egyetlen illetéktelen se láthasson semmit. 

És mi a helyzet a stábbal és a színészgárdával? Nos, a Robsten párt addig zaklatták, míg ők azt választották, hogy inkább inkognitóban maradnak ahelyett, hogy a népszerűbb helyeken lófráljanak. 

- A stábot és még párakat rendszeresen látták a belvárosi éttermekben, ám a főszereplőket nem - árulja el Graham. - Hallottunk róla, hogy páran beszédbe elegyedtek a stábtagokkal, de tényleg nagyon kevesekről van csak szó. 

És míg azt hallani, hogy [a stábtagok] milyen aranyosak voltak - mikor lencsevégre kapták őket, valóban azok lehettek - nagydarab testőreik azért hagynak kívánnivalót maguk után. Graham beszámolt egy mexikói középiskolás lányról, aki nagyon odavolt, hogy találkozhatott Jennifer Lawrence-szel. Na, igen, de erről a színésznő testőre is tudna pikáns részleteket mesélni. Ami a legdurvább, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél! 

Ennek a filmnek jobbnak kell lennie (és biztosak vagyunk benne, hogy jobb is lesz) [mint az Alkonyat], hiszen amiatt, hogy nem keringenek pletykák a forgatásról, megöl minket a kíváncsiság!"


No, mivel nem teljesen értek egyet a cikk szerzőjével, ki kell, hogy fejtsem a véleményemet.
Amennyire tudom, az Alkonyat forgatásának első része is hasonlóan nyugis körülmények között zajlott. Akkor még csak tucatnyian érdeklődtek (mint most Az éhezők viadala iránt), ez a több százezres tömeg az idők során duzzadt ekkorává. Hisz gondoljatok bele, hányan ismertétek a könyvet a filmek előtt, és az Alkonyat-film mozikba kerüléséhez képest ki mikortól kezdett érdeklődni a jelenség iránt (ami engem illet, épp 2 éve néztem meg a filmet, ilyenkor nyáron, amikor már javában a második rész utómunkálatai zajlottak; és ezzel nem vagyok egyedül - szerintem). 

Szóval a cikk nem fair. Legalábbis nem teljesen. Azt elfogadom, hogy a Summitnak is jobban kellett volna ügyelnie a szivárgások megakadályozására, nem biztos, hogy tavaly az Eclipse előtt 10 percnyi anyagot ki kellett volna adni HD-ben a filmből (vagy már most is CC-n kaptunk/kaptak egyesek legalább 5 percet!).
Viszont itt is vannak forgatási képek. Szereplőkről is, tettem is már be párat az elején közülük. Illetve épp a napokban találtam egyet Effie-ről, amit be is fogok tenni a héten - még mielőtt nagyon visszakanyarodnék a történet menetéhez, mert lassan élesben kezdődik a Viadal az elbeszélős részben, és a nagyon izgi részeket nem biztos, hogy etikus lenne megszakítani. (Dehogynem, olvassátok Ti is a könyvet! ;)
Na jó, mivel felmérgeltem magam a cikken, íme pár forgatási kép az Aratás napi felvételek közül :)

A törvényszék épülete, előtte a kordonok, amely mögé a sorsolható gyerekek lesznek beterelve

Katniss és Gale

Katniss és Prim

Egy békeőr a sokszor emlegetett fehér ruhában

Effie Trinket a rózsaszín parókájával és furcsa kapitóliumi szerelésében

Gondolom, amúgy ezek lehettek az elején kiszivárgott képek, amiket gyorsan leszedtek a netről, de ami egyszer már felkerül, a Jóisten sem vakarja le onnan :S

Amúgy még van pár kiadott still is, amik már Viadalosak, igyekszem majd nem elfelejteni betenni azokat is, ha majd úgy hozza a sora. :)

2 megjegyzés:

  1. Ancsi teljesen egyetértek veled!
    A képek pedig nagyon tetszenek.
    Főleg hogy valóban nagyon kevés anyagot találtam neten a forgatásról, úgy hogy ez külön öröm nekem.:D
    Effie-t sose tudtam elképzelni normálisan :D
    elég bizarr :) de mi nem az ebben a könyvben? (=

    VálaszTörlés
  2. Különben érdekes, hogy volt vannak időszakok, amikor dől az infó, most meg hetek óta én is alig találok valamit. No, mindegy, nem sürgős, pusztán a történettel is el lehetne még lenni egy darabig, de szerintem lassan csordogál majd egy s más...

    VálaszTörlés