2011. augusztus 10., szerda

Ismerjük meg Jennifer Lawrence-t

Katniss szerepében a fiatal színésznőt Jennifer Lawrence-t láthatjuk majd az Éhezők viadalának tavasszal megjelenő filmváltozatában, akivel - többek között - a Teen Vogue készített interjút. Az interjú során egyszercsak ránéz az órájára és sietve felugrik:

- Elnézést, szívesen maradnék, és beszélgetnék még, de csinálnom kell ezt az Éhezők viadala dolgot. - mondja a 20 éves színésznő. Éhezők viadala dolog?? Aztán Jennifer nyilván rájön, hogy nagy tini magazin egyik igazgatójaként nem mutatkozhatok érdektelennek a témában. A város összes fiatal színésznője, a rajongókedvenc Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Emma Roberts, Emily Browning, és még teljesen ismeretlenek is részt vettek Katniss szerepének meghallgatásán, aki a hihetetlenül népszerű könyvsorozaton alapuló film pimasz főszereplője. Rákérdezek, mire elvigyorodik, vállat von, és a következő szaftos infók kerülnek a szalagra, mielőtt elviharzana.

Suzanne Collins izgalmas Éhezők Viadala trilógiáját, amelynek fő közönségét a fiatal felnőttek alkotják, több millió példányban adták el az Egyesült Államokban. A sorozat az Alkonyat trónjára kívánkozik, és a legizgalmasabb várományos Hollywood-szerte. Pár héttel ezelőtt bejelentették, hogy Jennifer Lawrence kezében landolt a főszerep. És bár jónéhány megszállott Éhezők viadala rajongó (Viadalista?? Éhező?? Kizárt, hogy ne legyen erre is valami olyan kifejezés, mint a Twi-hard!), azon panaszkodott, hogy túl idős, túl aranyos, túl szexis, túl szőke, a hatás-ellenhatás törvénye alapján jópár dicséretet is bezsebelt. 
- Az a legizgibb Katniss-szel kapcsolatban, hogy minden rajongónak nagyon személyes kapcsolata van vele, és mindenki nagyon sajátságosan látja és érti meg őt. - mondja Jennifer. - Magam is kőkemény rajongó vagyok, úgyhogy tudom, miről beszélek. 
A rendező, Gary Ross úgy fogalmazott, hogy "Jennifer kiválasztásánál könnyebb döntést soha nem hoztam még életemben". Collins [az írónő] pedig azt mondta rá, hogy hihetetlen, hozzátéve "nem gondoltam volna, hogy találunk valakit, aki ennyire tökéletes a szerepre."



Katniss karaktere erős és határozott. Tizenhat évesen talán még fiatal, de tudja, mit akar és hogyan érheti azt el. 
- Hihetetlenül erős, bátor és kemény, mégis gyengéd és összetett személyiség - mondja Jennifer. - Nagyon jól esett azt hallani, hogy Suzanne [Collins - írónő] és Gary [Ross - rendező] úgy érzik, én is megtestesítem ezeket a vonásokat. 
Azért ez mégsem olyan meglepő: 14 évesen, Louisville-i, Kentucky bennszülöttként elhatározta, hogy színésznő szeretne lenni, meggyőzte szüleit, hogy vigyék New Yorkba, és keressenek neki egy ügynököt, majd előbb leérettségizett, hogy belekezdhessen karrierjébe. 
- Sokan azt hiszik, hogy félbehagytam a középiskolát, de amikor választanom kellett, hogy az iskolapadban ülök, vagy New Yorkba költözök... - mondja. - Álmaim gyerekkorát élhettem.

Amikor a Teen Vouge az első fotósorozatot készítette Jennifer Lawrence-ről 2008-as Young Hollywood portfólióhoz, még csak egy 18 éves ártatlan kislány volt. [...] Mégis, már akkor erős volt a kisugárzása: furcsa kombinációja Angelina Jolie-nak és Michelle Williams-nek, és csipetnyi... Johnny Depp?? Az emberek nyilván össze fogják majd hasonlítani Kristen Stewarttal, az Alkonyat Bella Swanjával, pedig itt szó nincs esetlenségről. Épp ellenkezőleg: Jennifer teljesen magabiztos, és az általa viselt Prabal Gurung és Oscar de la Renta ruhák, és strand-hullámos szőke haja ellenére van laza és elbűvölő oldala is. Hogy a kedvenc filmjét, a Big Lebowski-t idézzem, [...] Jennifer olyan, mint a csaj a szomszédból. Egy csaj, aki történetesen olyan, mintha egy divatlap címoldaláról lépett volna elő, mégis jó haver. 

Forrás: TeenVouge
Kép innen

1 megjegyzés:

  1. Nagyon durva, amikor Kristennel hasonlítják össze, semmi közös nincs bennük, sőt még a filmekben sem. Tényleg nem találhattak volna tökéletesebb színésznőt Katniss szerepére, mint Jennifert. :)) Szerintem mindenki így van ezzel.

    VálaszTörlés